Barcelona inaugura el recinte modernista de l'Hospital de Sant Pau

Després de cinc anys de rehabilitació, les obres del recinte modernista de l'Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau s'han inaugurat aquest dilluns.

Les obres han tingut com objectiu reforçar l'estructura i els fonaments dels pavellons, alguns amb més de 100 anys d'història i amb risc d'esfondrament, respectar-ne la idea original de Domènech i Montaner, i adequar-los a la nova utilitat. Així, s'han millorat els aïllaments i el cablejat, s'han desmuntat estructures fetes 'a posteriori' de les obres inicials i s'ha intentat aprofitar els espais sense que la visibilitat de sostres i vidrieres en quedés perjudicada. Entre els espais més rellevants destaquen el pavelló d'Administració, amb l'antiga sala d'actes Lluís Domènech i Montaner i noves sales d'actes i auditoris, la Sala Hipòstila, els túnels subterranis que connecten els pavellons, amb un quilòmetre de longitud, o l'Arxiu Històric de l'hospital.

#rehabilitació #innovació #barcelona

NOTÍCIAS
No tags yet.